onsdag 28 maj 2008

Landsort är hemort

Med envishet och ett färskt minne av en nyss landad 23+ lax från Landsort så var det inget tjafs om vad som skulle prioriteras efter avslutat arbetspass igår. Sova eller fiska lax? valet blev enkelt. Laxen ska upp och då finns det inga genvägar. Väl vid båten så dyker det obligatoriska strulet upp. Denna gång var det masten som fått gängpaj vilket resulterat i att den inte går att låsa i uppfällt läge. Skitsamma, jag går all-in.
Om allt annat går enligt planerna så skulle jag ha 6 timmars fiske innan det var dags att röra sig mot jobbet igen. Väl värt trots att restiden skulle landa på ca 4 timmar.
Med en känsla av succé hängandes i luften så var jag taggad till max. Trots det så kom jag väldigt fort in i trollinglunken. fast inget konstigt med tanke på den förlorade sömnen.
Tog mig i kragen och började köra mer aktivt. Pang!
"Ratta upp en lax" funkar igen.
Skön fight som börjar med att laxen hoppar likt en delfin. Äntligen satt den där!
Rensade som en tok, sen blev det en actionfylld dragkamp i 20 minuter. Den vann jag! 9.04 kg stannade vågen på.

Sen var det tvärdött, trots ihärdigt rattande.

tisdag 20 maj 2008

84 timmar innan fighten mot S.S!

Smackade av ett Landsortpass igår. Började morgonen med att slicka Gunnars Stenar, ingen lax. Kryssa mellan Karavaserna, nada. södra Landsort, nope. Eller? Hade 2 pet men som den gamle ulv jag är så kan jag inte säga säkert. Kan ju ha haft en svag länk i mitt riggande, men att jag skulle sätta nyporna för löst på samma bete två gånger, tveksamt. Nog om det.

Vädret makter visade i allafall sin bättre sida. strålande sol hela dan. Fick dock smaka lite på hemvägen då vinden vänt från västlig bris till en 5-6 m/s sydlig. vilket i sig inte är mycket, men har man bråttom hem och vinden i ryggen så får man helt enkelt bjuda njurarna på en massage a´la Mysingen.

Kan tillägga att det tagits ett par laxar i helgen, med en topp på 13.8 kg.

summa sumarum: slickade Gunnars Stenar och fick 2 utlösningar. Huuh!

måndag 12 maj 2008

100 timmar vandringsfiske

I söndags var det dax för den efterlängtade premiären på östersjölaxen. Siktet var inställt på att lämna marinan runt 4 bläcket för att hinna med att säga hej till Alle & co som tidigare under kvällen befunnit sig på Utö. Ringer Alle för en lägesrapport och det visar sig att dom ligger och driver NO om Ornö pga havererad generator. Fuck!
Efter många om och men är Alle ombord och hans båt lämnad på min marina. Måste nu tanka i Nynäs pga att den planerade trollingsoppan gått åt till sjöräddningen. Lagen om allt jävlighet hjälper här till med att jävlas så att macken inte öppnar förrens kl 10.00 så det är bara att rigga spön i en timme. Väl på plats vid Inre Karavasen åker grejerna i sjön och klockan är nu 11.00 endast 7 timmar sen jag åkte från marinan.
Vi hann med en repa runt landsort innan Alles Mat och sov klocka fick tuppjuck och fastnade i matläget. Planen var att äta i nynäs när mörkret fallit på, men det gick inte för sig så det var bara att lägga ner.
Vi hade nog grejerna i sjön ca 6 timmar så nu är det bara 94 kvar innan man har drillat in ett vandringspris i silver till teamet.

söndag 11 maj 2008

Allt kan hända i hockey - och fiske...



"Allt kan hända i hockey" - en sliten men underbar klyscha. Efter att ha laddat med grillning och öl visade det sig i lördags kväll att detta är hur sant som helst. Trots den tunga förlusten mot Ryssen var det svårt att sitta och sura i det första sommarvädret. På söndagen blev det en tur till norra Skärgården. Felkrokad brax har vi skrivit om förut och det är knappast ovanligt. Att dom fulingarna kan nypa en liten spinnare har man ju oxå hört talas om. Men fisk nr. 1 denna tur visade sig vara märkvärdigare än så. Efter att Tuben hållit en smärre predikan i båten om Abu Atoms överlägsenhet vid allt gäddfiske samt att alla moderna jerkwobbler kunde fara åt helvete lyckades jag gräva fram ett gammalt 25-grams atom i fire tiger. Tuben hann svinga det 3-4 gånger innan det nöp i. Med nöjd min drillade han vad trodde var dagens första gädda, övertygad om den höga sanningshalten i sin egen predikan. Döm av vår förvåning - när det visade sig att en 2-kilos brax hade slukat skeddraget och fastnat med hela trekroken inne i truten! Vi riggade om till trolling med 3 spön och skickade ut grejerna. Efter ett tag nöp det i på mitt ytterspö. Fisken va tung men följde med in mot båten och jag trodde ett tag att jag hade krokat på nåt skräp. -Det är endera en lite grövre gädda eller en hyffsad gös, spekulerade Tuben. Q visade sig vara falskt medans P visade sig vara sant. En otroligt lekfet gös på 4,1 kg fick snart simma tillbaka och jag satt där i solen och log åt mitt andra PB för säsongen. Vi nötte vidare och gösen visade sig inte helt oväntat vara en slumpfisk. Tuben tog en mindre gädda, men sen packade vi ihop för att åka och titta på en båt. Båt-tittandet blev också lyckat och FK Batongs armada utökades med ännu en fiskemaskin. Denna får dock husera uppe Dalarna ett tag, där den ska fräschas upp och trollingsutrustas. Kan tänka mig att transporten dit kan bli en upplevelse i sig, om det nu blir så att den sker på befintlig 30 km/h-vagn. Jakt på vettig begagnad EU-trailer pågår och jag är tacksam för tips. Hittelön, i form av trollingtur på Siljan, utlovas.