lördag 31 januari 2009

Tokchansning i en liten pöl

Imorse stuvade vi nya Gäddtaxin full och gav oss iväg tidigt. Efter tips från Henke på Söders sportfiske styrde vi mot en liten grund pöl söder om stan. Det kändes lite halvt som halvt chansartat, då det knappast var något känt fiskevatten det handlade om. Förmodligen var vi dom första som blött en krok där på bra länge, men å andra sidan fanns det faktiskt ett gammalt rykte om en stor gris där för ett par år sedan. Sen babblas det ju hej vilt i fiskebutikerna, så man vet ju aldrig. Men, men, nog fan fanns det pike. Vi hann knappast börja misströsta innan Jimmy drog den första. Min bättre hälft där hemma hade micklat lite med kameran och jag hann inte byta till färgfoto, så bilden blev som den blev. Sen fortsatte det hugga pike lite utspritt under hela dan. Flera tjockätna 3-4 kilos, men oxå en del mindre. Hade hela tiden på känn att det skulle kliva på nåt större, flera gäddor som kom upp hade dessutom skador från nån större kompis som varit där och tuggat. Det låg i luften hela dan att en feting skulle kliva på, men det blidde inget sånt. Blev ändå en helt ok dag på isen. Ett tjugotal gäddor, goda ordentliga mackor som Jimmy hade fixat, Tubens nya isborr var helt överjävligt bra och för en gångs skull inte en skridsko så långt ögat kunde nå. Imorrn blir det nya tag norr om stan och då riktar vi nog fisket lite mer ner mot botten med förhoppning om gås till söndagsmiddag.

tisdag 27 januari 2009

Vässer

Med ett sjukligt sug efter trolling så var det dax för sjön. fast utan löjor så blev jag lite nere då det var fisket jag helst ville bedriva. Kom på att tuben borde ha hela källarn full av mört så jag drog en chansning att han skulle sitta inne på några små som han kunde offra.
Mycket riktigt! Dock hada dom minsta gått åt till gåsfisket dan innan. Valde ändå ut några som hade bättre format. Tack Tubski!

Åkte runt 4-tiden och efter 15 mil inser jag att båtbatteriet står kvar i källarn, brukar aldrig plocka ur det men hade gjort det tidigare gång som start backup till bilen vi då hade. Vända skulle jag vägra och chansade på att flytta över batteriet från bilen jag nu körde. Och turligt nog så gick det gick bra.

Det blev en trög dag. Tubfisken hade för stora huvuden för att passa i löjskallarna men efter fingertopps kirurgi lyckade jag få in tre av dessa. Det gav inget resultat så dom blev förpasssade till måsarna efter lunch.

Hade 2-3 N vind och det brukar aldrig vara ett gott tecken, så även denna gång.
Fick en returlax mitt på dan å ytterligare en satt på när jag skulle plocka upp. EKG. Noterbart är att båda två tog på samma ställe, inget nytt iofs.

måndag 26 januari 2009

söndag 25 januari 2009

Gäddtaxin goodbye

åter till skärgården

dagens uppställning bestod av mig och jimmy från batongen, fredde, eric och tobbe från sollentunaligan. mörtmeister hade inga problem att försörja hela gänget med bete, det fanns 160 blanka i mjärden och jag hade även denna helg mer mört än jag kunde göra av med...

jag hade kittat upp ordentligt under veckan. nya klämmor med inbyggda broddar samt en "förtunningsinsats" för att kunna fästa klämman direkt på spöklingan istället för på foamhandtaget som tidigare. dessutom 5 nya ambassadeur pro rocket 4501, kinetic spön och lågbudgetflätlina från biltema. linan är en chansning men 200 meter kostar 99 kr, så det är inga stora pengar i sjön om linan visar sig vara skit.


ultimat ismeterigg!

de två senaste veckornas fiskerapporter har talat sitt tydliga språk; insjö har gett bra resultat, skärgården betydligt sämre. därför kändes det som en chansning idag när vi gav oss ut på tda-vatten med saltinblandning. dagen började dock lysande, jag fick dagens första fäll redan medans jag satte ut spöna. fisken drog ut rejält med lina men mothugget resulterade i tom krok. samtidigt fällde även spöet intill. inget livstecken men mörten var spårlöst borta. fisk som petar och snor mört inbillar jag mig är gös, men det är ju omöjligt att veta...

strax därefter står plötsligt jimmy med böjt spö. först fattar jag inte riktigt vad som händer, men när jag springer till undsättning visar det sig att en fisk klippt mörten mer eller mindre ur handen på stackars jimmy, som knappt ismetat tidigare. han visade dock kyla och lät fisken tugga lite innan han satte mothugget och upp kom helt oväntat dagens första gös, 1,56 kg.

det fortsatte att hända grejer under morgonen. jag fick en gädda på ungefär tre och drake tog en likadan. när fredde strax därefter fick kontakt med dagens första fisk blev det riktig intressant. han hade precis flyttat spöt och satt på en monsterstor mört, och när spöet direkt fällde trodde han att mörten själv dragit av. därför tog han in linan för hand, och när han kände att det fanns nåt mer än mörten i andra änden satte han mothugget med näven. sen blev det åka av kan jag säga, och spöet fick minst sagt bekämma färg. efter några minuters fight med skakiga ben hos fredde var gäddan uppe vid hålet. två decimeters relativt genomskinlig is har sin förstoringseffekt, och den såg kusligt stor ut. jag tvekade dock inte att stoppa in näven under gällocket och strax var fisken i säkert förvar på isen. efter vägning och mätning kunde vi konstatera: 9,5 kg och 110 cm lång.


fredde med nytt gäddpers

efter storgäddan behövdes lite energipåfyllning. varje gång jimmy varit med ut har han haft med sig fyllda baguetter som han kallar för dildos. denna dag fylldes dildon med sallad, stekt ägg och majonnäs. precis vad som behövs för att orka med en dags hårt fiske!


jimmy med dildon. den som tittar noga kan skymta mustaschen bakom brödet.

fisket fortsatte lovande en stund till. hos mig och jimmy hände inte mycket men sollentunaligan fick i allafall kontakt med en vettig fisk till. eric lirkade upp en riktigt romfet gös på 3,7.



efter att gösen fått gå tillbaka hände inte mycket mer. vi gjorde en liten flytt för att eventuellt kunna pricka nån gädda i huvet. det är en metod som ofta fungerar när det är lite trögt, och det gjorde det även idag. vi var precis på väg att göra en större flytt till en annan del av viken när jimmy sa att han trodde att vi skulle få en fisk till innan flytten, och han fick helt rätt. ett av mina spön fällde och nu fick nya riggen bekänna färg. i början var fisken ganska loj och jag fick känslan av att det kunde vara en grövre gös, men efter flera långa rusningar insåg vi att det rimligtvis måste vara en grön. när den kom upp mot hålet såg vi att det var en skaplig gädda. även här blev vi lurade av isens förstoringseffekt och jag uppskattade gäddan till ca sju kg. 5,6 stannade vågen på till sist.



efter gäddan gjorde vi den planerade flytten. vi ville fiska av ett område med ett friliggande grund och djupt vatten runtomkring. det blev inte en fälljävel under resten av eftermiddagen och jag tänker inte skriva mer om det. dagens känns ändå helt ok, två fina gäddor och ett par bonusgösar. nu känns nästa helgs tvådagarsfiske avlägset, men veckorna går ganska snabbt...

lördag 24 januari 2009

ny gäddtaxi på gång

morgondagens fiske var planerat till en mindre insjö på hemlig lokation där det enligt vissa rykten skall finnas stor gädda. allt var planerat i minsta detalj, men plötsligt fick jag ett mess från finngubben som deklarerar inställt fiske på grund av bilköp i örebro. gäddtaxin har ju, precis som polon, gått minst sagt knackigt senaste tiden och farbror har letat efter ny mellanklasskombi med dragkrok. nu blev det napp, en golfkombi med få mil till rätt pris, och den skall hämtas zümorgen.

snabbt och lätt styrde jag om planerna, jag och jimmy följer med sollentunaligan ut på en skärgårdsvik istället. om det blir satsning på gädda, gås eller örjan återstår att se. rapport kommer imorrn om både bil och fiske. nu blir det panerad gås med folköl och handboll på teven!

söndag 18 januari 2009

ingen gös, mycke mustasch

efter att mörtmeister varit i london onsdag till lördag var det högst osäkert om det skulle finnas något bete inför söndagens planerade insjöfiske. dessa farhågor kom dock på skam när mierda vittjades. inte mindre än 140 mört, lite drygt 100 mer än behovet. de ligger tryggt sumpade i väntan på bättre tider, eventellt kanske söders behöver lite påfyllning under veckan som kommer.

åter till fisket. jag och jonas skulle ut, det var bestämt sedan länge. i sista stund kom tony med som bonus. grythen lyckades skramla ihop 4 spön åt honom, vilket gav oss 14 totalt. vi satsade på insjö inom bekvämligt bilavstånd. gäddtaxin går snudd på lika illa som polon, så vi hade ingen större lust att dra iväg någon längre sträcka. trippelkombinationen glansis, nära stan och friluftsintresserade människor är dock inte bra för fisket, och ganska snart kryllade isen av skridskoåkare, isjakter, galningar med vindsurfingsegel och inte minst ett otal högljudda motorcyklar som dundrade omkring på isen. suck!

innan den värsta anstormningen hade kommit lyckades vi dock lirka upp några gröna. dagen började segt, men vid halv tio kom en liten minirush med 3 fäll, ett var. smågäddor upp till 3 kilo blev resultatet. sen var det dött fram till elva då det kom dubbelfäll för mig och jonas. gryth drog det längsta strået och krängde upp en sexkilos. själv fick jag nöja mig med en på 5,2, vilket pinsamt nog är störst hittills den här issäsongen.


femkommatvå, typ


sex kilo, typ

tony lyckades pilla upp en liten snipa till efter lunch. förutom det hade vi två misstänkta göskontakter. vi satsade på totaltflytt närmare bilen, och ett försök på skymningsgås. en trekilos gädda för mig blev resultatet, dock ingen gås, varken i dagsljus eller mörker. än en gång har det visat sig - det bästa hade varit att gå hem vid lunch.

en helt annan sak, vår nyfunne fiskekamrat jimmy har äntligen tagit tag i sin manlighet och bestämt sig för att göra ett seriöst mustaschförsök. jag lovar att komma med regelbunda bildrapporter så att ni kan se hur projektet fortlöper!


liten bild, liten mustasch

over and out, nu ska det sovas inför jobbveckan!

onsdag 14 januari 2009

Nostalgi, gubbe - grubblar på stubbe...

Har haft feber ett par dagar och är därför hemma från jobbet. Satt just och gick igenom gamla foton och städade lite i datorn, när jag hamnade bland fiskebilderna och drömde mig bort. 2004 var året då jag köpte digitalkamera. Det va också det första året Mange & jag lurade med Kilis upp till de norska fjällen och återuppväckte det fiskeintresse som slumrat i honom sedan unga år. Otroligt kul att via bilderna följa den utveckling som skett under fjällresorna. Prylarna byts ut för varje år som går och fåfängan växer. Växer gör faktiskt oxå fiskarna, men det beror nog mer på det förbättrade regelverket än på prylarna. Runt årsskiftet 2004/2005 började Tuben och jag fiska ihop runt Stockholm. Kommer ihåg att vi var fast beslutna att lära oss havsöringsfisket i skärgården. Så här 4 år senare kan vi fortfarande inte ett skit om det, men mycket kul fiske har vi hunnit med och det blir jäkligt tydligt när man går igenom hela sin skatt av fiskebilder: Gös & borstfiske från Orlången & Mälaren, Regnbåge på Malma och i Stenhamra, Gäddjakt i skärgården och ismete så fort det funnits nån fjuttig cm is att våga sig ut på. Kul att se bilderna från 2005 med gösfiske på Mälaren, då Tuben hade sin Hirvas 515HT, båten han aldrig borde ha sålt! Från 2006 hittade jag mina första bilder från Tonys Ryds camping. På den satt det då en gammal tvåtakts Johnsson och när jag ser bilderna kommer jag tydligt ihåg den känsla av lyx man upplevde när Tony, Henke & jag drog ut mitt i sommaren för att fiska gädda och grilla på nån kobbe. Från 2007 hittade jag foton från min första Mörrumspremiär och den känns som en given tradition redan efter 2 år, vilket påminner mig om att det borde vara hög tid att få in årets ansökningar... Ja, nog har man haft nå alldeles sjukt kul med sin favorithobby under åren. Väldigt glädjande att se är att det inte bara är på prylinköparfronten det går framåt. Fångsterna blir faktiskt överlag bättre och bättre, nåt som är lätt att glömma bort när man har några bompass i ryggen.

söndag 11 januari 2009

isgåspremiär

så var det äntligen helg igen! jag hade planerat att köra ett kortpass på mälaren utanför båtklubben på lördag morgon innan dagens viktiga fotbollsmatcher med mosebacke, men helt spontant hannade jag på debaser med rockfotogänget i fredags och huvudet var alldeles för tungt för fiske på lördag morgon. det sedan länge planerade söndagsfisket blev dock av. på inrådan från henke sandahl på söders sportfiske valde vi att köra insjö istället för skärgård.

fiskebutikerna har haft svårt att få tag på mört inför helgen, och redan på fredagen hade söders helt tomt i tanken. själv hade jag hundra feta pigga mörtar hemma, och eftersom jag var helt säker på att få fler så lämnade jag alla mört jag hade hos söders på väg till fotbollen. det blev dock ödesdigert eftersom jag knappt hade nån mört i mierda dagen efter. 24 stycken allt som allt, inte mycket när man ska ut med 19 spön! hur som helst, det skulle i allafall räcka för att få ut alla spön.

jag satsade på gös och knöt på nylontafs, medans de andra boysen (fredde, erik och tobbe, samma liga som förra helgen) körde efter gädda med stålskodd linände. de satte upp sina grejer mestadels nära land, medans jag satsade på bottennära fiske på fritt vatten. ganska snart visade det sig att frivattensfisket gav bäst resultat. redan innan jag hunnit få ut alla spön hade första fisken fått smak för mörten. det blev en gädda på 3 kg som tackade för sig genom att sätta tänderna i mitt pekfinger när jag skulle kroka av den. jag blödde som fan de närmaste två timmarna...

lagom tills det ljusnat orentligt small det igen för mig. grön på fem kilo den här gången, som bjöd på bra fajt. dessutom hade jag troligtvis glömt att frikoppla spolen, varav gäddan var ytterst nära att dra ner spöet i hålet. kroken satt i mungipan men nylontafsen gick rakt genom käften. otroligt nog var den helt oskadd. samtidigt small det för fredde, som hade gjort samma klantiga misstag som mig med frikopplingen. där gick det ännu längre och halva spöt plus hela rullen var nere i hålet innan han till sist fick tag på spöhandtaget som var det enda som stack upp. vid mothugget gick linan, snöpligt värre. när fredde knutit om och fått ut sitt spö igen kom rushen - det small för både fredde och erik och strax därefter även för mig igen. fredde fick en fet 4,5 kilos, jag fick en snipa och erik satte nytt pers på ismete. ganska blygsamt än så länge men ändå.


4,5 kilo, nytt pers för drejk

det lugnade ner sig lite, men efter en timma eller så kom en liten rush till. det började med att tobbe fick fäll, och innan han hann fram till sitt spö drog det av även för mig. tobbes lina gick av, det börjar bli lite av en klassiker nu. när ska de förstå att man inte kan ismeta med flätlina 0,22? 0,30 eller fetare ska det va! min fisk var destå intressantare. när jag satte mothugget blev det stockstumt och jag trodde för en sekund att det handlade om en större fisk, men sen dog det liksom. upp kom dagens första och enda gås, på 1,75.


mums!

årets första ismetade gös var som synes av alldeles perfekt storlek för att hamna i min stekpanna, och så blev även fallet. gösen åt mörten och nu äter vi gösen, alla glada och nöjda. han(ja, det var en han) har anrättats med vitt vin och ätits upp av håkan, roger och mig medans vi kollade på united-chelsea.

efter matfisken hände dessvärre inte mycket mer. mörten var även slut, gissa om jag fick skit för att jag hade lämnat ifrån mig 105 feta mörtar dagen innan. i ren desperation gick vi in mot land för att pimpla småaborre. det kom upp några små, och vi fick även kontakt med en angeldonsfiskare av finsk härkomst. han undrade hur det gick, och var mäkta imponerad av våra sju gäddor och en gös. de hade inte fått något, men han skrävlade om förra helgen, när de på samma plats hade fått en gädda på 10+ och 5 st borst över kilot. på finskt manér anglades det i pimpelhål, och det hade krävts en huggkrok och två personers gemensamma ansträngningar för att pressa upp tiokilosen genom pimpelhålet. fjorton minus var det tydligen, så det får väl anses som en barmhärtghetsgärning att de inte försökte trycka tillbaka gäddstackarn ner genom hålet igen. dock skall väl nämnas att de hade slagit ihjäl den om de så hade fiskat i isvak. som han så fint uttryckte det: -läppa tillpaka? nei nei, såna ska tötas, tänk så mykke småfisk sån gäddan äter! vi skällde lite på honom men det kändes rätt lönlöst, han har dödandet i generna och sånt går inte att argumentera med...

torsdag 8 januari 2009

Bra fart på örjan idag

Va på den mindre sjön och körde ett par timmar under förmiddagen. Runt 10 blev det bra fart med 4 fäll som kom ganska tätt. Huggen bar alla tänkbara karaktäristika av örjan och nån pike gav sig inte in i leken. Efter 4 bomfäll började det kännas lite frustrerande, men när fäll nr 5 kom satt örjan på kroken. Väl uppe på isen hade den 2 müche intryckt i käften, så denna låg bakom minst 2 av 5 fäll. Misstänker också att den va boven i dramat på de två bomfäll som varit på spöet brevid. Sockersuget satte in på allvar runt lunch varpå jag packade ihop grejerna och styrde mot statoil.

tisdag 6 januari 2009

laxdansen

monty python i all ära, men this is the real shit. varsågod, ett stycke svensk tv-historia!

http://www.youtube.com/watch?v=xc7ob3yVMtQ

Tisdag morgon på isen


Efter en evighet med 20 minusgrader kunde jag inte tro mina ögon imorse. Jag pallrade mig upp för att kolla termometern som bara visade 5-. Efter att ha återvänt till sängen allt för många morgnar packade jag istället in frukost & fiskeprylar i gäddtaxin. Bilen som för övrigt har gått ganska risigt på sistone tog mig, trots vissa protester, upp till sjön Ljugaren. Jag satte ut några spön och avnjöt frullen på isen. Det blev väntat segt. Satt i 3 timmar och hade endast en fäll. Den resulterade inte i något intressantare än en söndertuggad och utspottad mört, troligtvis nån mindre gädda som varit framme. Passade oxå på att testa min nyinköpta kamera och den kändes bra. Användarvänlig och enkel - perfekt för en teknikhandikappad fiskenörd. Tyvärr har allt för många potentiella fiskedagar frusit bort under denna vintersemester. Som tur är är jag ledig veckan ut och jag hoppas kunna ta mig ut nån mer dag, men det är i första hand upp till vädergudarna att avgöra. Kolla förresten in det här klippet så får ni se varifrån laxdansen kom: http://www.youtube.com/watch?v=IhJQp-q1Y1s

söndag 4 januari 2009

skridskohets

eftersom smhi utlovade tio till tolv minusgrader idag hade jag ingen lust att tuta iväg allt för långt. alltså föll valet på brunnsviken. jag planerade att fiska vid ålkistan för att slippa merparten av skridskoidioterna som samlas på brunnsan så snart isen lagt sig.

jag hämtade upp jimmy vid sjutiden, i tid denna gång. jag hade spanat in en bra parkering på google maps och den var lika bra som den såg ut! dessvärre var isen högst tveksam. tydligen är det ett jäkla drag i vattnet för det var överhuvtaget ingen is längs den sträckan jag hade hoppats på att fiska. det var bara att köra vidare mot det klassiska sundet där vi brukar sitta. stället brukar vara bra, men är sämsta tänkbara rent skridskogeogragfiskt. termometern visade dock 11,5 minus och det borde skrämma bort många skulle man kunna tro.

ack så jag bedrog mig. redan halv nio, innan det blivit riktigt ljust, kom de första tre. och det var såklart bara början! vio tiotiden hade det blivit olidligt många och dessutom totalt fiskdött. vi började planera för en flytt.


vem fan kör en isbrytare i brunnsan?

nån full styrman hade dundrat fram mitt i sundet med någon typ av isbrytande båt några dagar tidigare. det hade frusit ihop och var minst decimetern tjockt, men det delade upp brunnsan i två delar och 80% av idioterna åkte på den ena sidan, den där vi satt. det var alltså inget svårt val att flytta till andra sidan. sagt och gjort, vi började flytta över grejerna. innan vi var klara hade dagens första gädda gett sig till känna. en fet fyrakilos som klippte en mört i mellanvattnet. framåt tolvtiden var det ofattbart många skridskoåkare på båda sidor om isrännan. vi snackar hundratals, helt galet många fler än jag trott i mina vildaste mardrömmar. kameran ger det inte riktigt rättvisa men här är i allafall en bild på några av låtsasfriluftsmänniskorna.


en liten liten bråkdel av de stålskodda

eftersom fisket var dött och antalet skridskonissar ökade i en logaritmisk kurva kändes det lönlöst att stanna. om vi summerar dagen kan vi räkna in två pimpelborrar, en gädda, en stulen mört(förmodad göskontakt), frusna fötter och såklart en hel del rimfrost i mustaschen...

lördag 3 januari 2009

utökad ismetekrets

av en slump råkade jag vid något tillfälle nämna någom om fiske på fotbollsträningen. då framkom att tobbe, fredde och erik alla var inbitna gäddfiskare och dessutom hade börjat lite smått med ismete förra säsongen. i brist på stockholmsis hade de åkt upp till sundsvall för att ismeta. nu har dock isen lagt sig lite varstans i stockholmsområdet och idag var det dags för deras 08-ismetepremiär!

efter viss tvekan bestämde vi oss för en lite avsides skärgårdsvik norr om stan. tobbe hämtade upp mig vid sju och på vägen norrut mötte vi upp de andra boysen. de ligger fortfarande lite efter utrustningsmässigt, men jag har en känsla av att det kommer att kittas upp ordentligt innan nästa pass som är inplanerat till lördag. hur som helst, deras ismetepulka var nåt i hästväg. en stor fyrkantig trälåda riggad med två gamla längdskidor i barnstorlek. de själva kallade den för "djuret", jag kallade den pulkan från helvetet...


theeee animal!

med mycket möda och visst besvär lyckades de släpa djuret ner för slänten och genom skogen fram till vattnet. redan där insåg de fördelen med min slimmade stigapulka. hur djuret är att dra genom hög snö vill jag inte ens tänka på...

vi valde att börja fisket vid en stor klippa med vass på båda sidor. varierad miljö kändes vettigt i ett nytt och ofiskat vatten. första fisken klippte i precis där klippan mötte vassen. det var erik som fick den äran att dra dagens första gädda, ca 3 kilo och ganska välmatad.


se mungipan, riktiga fiskare röker cigarill

så snart eriks firre gått tillbaka högg det på mitt spö utanför klippan. fast fisk, och stark sådan! den gjorde flera riktiga rusningar och jag var övertygad om att den vägde 5+. upp kom dock en trekilos, välmatad och fet, men helt oproportionerligt stark.

samtidigt smällde även ett av tobbes spön, men han missade det i uppståndelsen av de två landade fiskarna, och när han väl insåg det var det försent och fisken var borta sedan länge. det hände inte mycket mer och matsäcken åkte fram. fredde och erik hade varit riktigt ambitiösa och proppat en termos full med korv! inte nog med det, dessutom hade de tagit med sig senap, ketchup och rostad lök!


lyxkorv, med brötchen!

det kom ett par ströfäll under förmiddagen utan nån nämnvärd fångst, så efter hand flyttade vi alla spön mot en vik som såg ut att vara djup. det var dött ett tag men framåt halv ett kom det en liten eftermiddagsrush. bland annat fick fredde och jag dubbelhugg, båda spöna drog av exakt samtidigt och först fattade vi inte var det pinglade nånstans. detta resulterade i dagens två största gäddor, båda på ca 4 kg.


kort tjockis

efter det fick jag fäll på två spön nästan samtidigt. en gädda på två kilo plus och en spottad mört blev resultatet av det. vi plockade ihop klockan två eftersom tobbe skulle på hockey. om vi hade hållit ut kunde vi nog dragit några till, men det var skönt att komma hem. åtta göddor blev det totalt. jag tror att fisket var sådär idag, väderomslag och nordliga vindar senaste veckan känns inte som bra förutsättningar. dock ett godkänt resultat och det faktum att alla gäddorna var i mycket god kondition talar för att att det kan gå grövre fisk i området. det blir återbesök!

imorrn utlovas -10 vilket egentligen är alldeles för kallt för c&r-fiske. jag tänker antagligen göra ett försök ändå. vet inte var men det visar sig när jag har haft telefonkonferens med jimmy. djuret förresten, ligger redan i en container nära dig...