tisdag 22 juni 2010

Gäddtrolling och bonktävlingar...

Det finns ett gäng svenska trollingfiskare som lever i tron att man kan slå ihjäl ett halvt gäddbestånd på en dag utan att det påverkar det framtida fisket. Eller så skiter dom helt enkelt i det. Man kan ju alltid dra vidare till nästa vatten när alla gäddor är döda... Lyckligtvis är dom inte längre fler än ett trettiotal båtar, men dessvärre kan dom sitt slaktfiske. Sällan har så få förstört så mycket för så många...

Fiskevårdsområdesgubbarna ger sina medgivanden i falsk förhoppning om att det ska rädda sönderavlade skitbestånd av öring... Så förra helgen hade (o)t(o)uren kommit till Siljan igen och likhögen slutade väl i vanlig ordning nånstans mellan ett och två ton.

Då hemmavattnet var sargat kändes som läge att utforska något nytt. Idag åkte jag därför till en mindre sjö jag inte provat förut. Det small direkt på utlägg. När det åttonde och sista spöet hade langats ut sjöng det i på riggen. En kvart senare pangpang i ytan. Jag fiskar vanligtvis lite och dåligt på skrikiga färger men idag va det fire tiger som regerade.

Efter att ha fiskat bom på riggarna i ett helt år och pillat med mätning av likström mellan vajer och motor och diverse kliande i huvet körde jag tjock flätlina på riggen idag. Det funkade överaskande bra och dessutom skyggade inte längre fisken.

Det blev en fin dag på sjön och en hel drös med gädda, både landade och tappade. Alla simmar såklart kvar i sjön. Skita i sitt eget kök kan nån annan hålla på med...

1 kommentar:

reverend black jimmy sa...

word up niggah!