onsdag 19 oktober 2011

årets sämsta fiske?

den gångna helgen spenderades i folkes stuga i norrtälje. tanken var att det skulle fiskas gädda, drickas lite öl och ätas god mat. allt detta uppfylldes, med blandat resultat...


frostigt!

på lördagsmorgonen möttes vi av höstens första frost. trots att vi tagit sovmorgon till 09.00 och ätit frukost i lugn och ro hann inte solen krypa upp tillräckligt för att avfrosta bilen. det blev dubbla långkalsonger på med andra ord!

höstfisket förra året var riktigt dåligt, men då hade det varit uselt hela sommaren. i år har sommarfisket varit helt okey, och vi hade en viss förhoppning om lika fint höstfiske som vi hade för två år sedan. dessa förhoppningar kom helt på skam, under hela förmiddagen såg vi inte röken av någon typ av fisk. precis när vi började bli hungriga stötte vi på ett rejält braxstim som syntes på ekolodet och kändes som tydliga stötar i våra spötoppar. i och runt dessa stim brukar det alltid finnas gädda, och vi bestämde oss för att återvända till braxarna efter maten.

efter ihärdigt men resultatlöst gnuggande av braxstimmet gav vi upp och testade andra domäner. helt oväntat var det en liten snipa som föll för folkes 4-play och den får vara med på bild i brist på värdigare gäddor...


sällan blir man så glad av en snipa...

vi avslutade dagen med att ge braxarna en chans till. det gav naturligtvis ingenting och förutom varsin tappad fisk blev folkes lilla gädda dagens enda fångst. så dåligt fiske har vi nog aldrig varit med om i dessa vatten.


vacker kvällssol, men vad hjälpte det?

väl hemma i stugan hade jag tänkt svänga ihop en fiskgryta med gös och regnbåge som fångats vid ett tidigare tillfälle. det fick jag "tyvärr" inte då folkes föräldrar envisades med att de ville bjuda på middag. det gick såklart inte att tacka nej till och det blev en trevlig helkväll i storstugan.

söndagen bjöd på kalasväder med strålande sol och något varmare luft. skulle värmen sätta fart på gäddorna? svaret på den frågan fick vi ganska snabbt, och svaret var nej! braxarna fanns kvar men gäddorna lyste med sin frånvaro. efter flera timmars nötande lyckades jag till sist kroka en liten gäddstackare på en av mina hemmagjorda gäddspinnare. kul att få ett bevis på funktionen, blir mycket intressant att testa dem när förutsättningarna är bättre.


vacker höstdag

tanken var att båten skulle ligga i sjön minst en vecka till, men istället avslutade vi fisket i god tid och trailade upp båten. därmed är årets öppetvatten-säsong i norrtälje över. det kommer säkert att bli några ismetepass i vinter, men det är en helt annat historia...

4 kommentarer:

Anonym sa...

It works! Which's actually great that you uploaded this details ... I could not point out the same for Samsung who is recommending something they did not examination!
Satisfied brand-new year!

my blog ... xerox phaser 8560dn

Anonym sa...

I would certainly value it significantly if you would certainly send me an e-mail content of Make PCB utilizing
a laser printer. If offered, I would such as to have
any of the write-up discussed in your blog post. Thanks !
!

Check out my homepage - xerox phaser 8560 review

Anonym sa...

Fashion Stud Earrings...

Also visit my webpage :: silver jewellery cleaner

Anonym sa...

Yes! It works likewise with a Lexmark E210 with this procedure
... Thank you significantly! I'm extremely delighted to continue to utilize my printer!

Feel free to visit my page :: xerox phaser 8560 - -