söndag 13 juli 2008

Gås De Luxe!

Igår återförenades gamla Team Black Master för en rejäl omgång gösfiske på bekant vatten. PN mötte upp med sina nya vräkiga båt, en Yamarin 59 ht. Med VHF-radio i båten var det upplagt för en trevlig natt.

Vi lämnade hamnen vid halvtiotiden och gasade ut på frivattnet för att lägga ut våra omsorgsfullt valda beten. Vi hade inte en chans att hänga med PN när han släppte lös alla sina 150 hästar och drog iväg för att knipa det han trodde var det bästa området för kvällen.

PN på väg att lämna Hirvas bakom sig

En timma senare visade det sig att Mr Rolling himself hade gjort en missbedömning av såväl beten som område, det var nämligen i Hirvasen första gåsen landades. Vid halv elva löste det ut på en otäckt lila finsk handsnidad skapelse, men det fanns inget kvar i andra änden. Dessbättre small det strax därefter i även på den amerikanska plasten! Kvällens första firre var tung som en säck potatis i vattnet och vägdes in på 4,6 kg.


Redig gås från masriket

Det var ett tiotal andra båtar ute på sjön, varav ett flertal var utrustade med VHF. Vi hade via radio ganska bra koll på de andra teamen, och under den nästkommande timmen fiskade vi skjortan av samtliga genom att plocka ytterligare 4 väl godkända firrar. Först dubbelhugg, Spaggen 4,0 och jag en till på 4,6. En liten stund senare när Le Spagg var upptagen med mobilen var jag snabb som en vessla och knep spöt framför näsan på honom när nästa fisk small i. Det som till en början kändes som en liten bebis blev tyngre ju närmare båten den kom, och visade sig bli kvällens största på 5,7, tillika nytt PB för undertecknad. Ytterligare en gås fick syna nätets maskor innan det lugnade ner sig, och det var båtägaren som fick dra sin andra fyrakilos för kvällen.


Fyra kilo nummer två

Vid denna tidpunkt, ungefär midnatt, hade de andra båtarna fiskat blankt. Vi var dock mycket nöjda och såg fram emot ytterligare några timmars kalasfiske. Men ack så vi bedrog oss, turen vände oss ryggen och medans rapporterna om femkilosgåsar duggade tätt från de andra båtarna fick vi inte ens en gäddsnipa. Först vid halv fyra när vi var på väg att ge upp hände det grejer igen - smack smack! Dubbelhugg, ett på varje sida. När vi meddelade PN via radion att vi hade dubbeldrill tappade han gnistan helt och packade ihop. Jag drillade in en ovägd pike på 5+, medans Spaggi tampades med en skaplig gås som gick vinnande ur fajten efter några minuter. Ett par rejäla hål i den finska träwobblern vittnade om fisk i skaplig kaliber.

Om jag nu summerar kvällen så får vi vara ganska nöjda med 5 firrar mellan 4 och 5,7, plus en hyfsad grön som bonus. Nu är det några timmars vila som gäller innan det är dags igen! Lägligt nog öser regnet ner så det känns helt okey att återgå till sängen...

Inga kommentarer: