söndag 18 januari 2009

ingen gös, mycke mustasch

efter att mörtmeister varit i london onsdag till lördag var det högst osäkert om det skulle finnas något bete inför söndagens planerade insjöfiske. dessa farhågor kom dock på skam när mierda vittjades. inte mindre än 140 mört, lite drygt 100 mer än behovet. de ligger tryggt sumpade i väntan på bättre tider, eventellt kanske söders behöver lite påfyllning under veckan som kommer.

åter till fisket. jag och jonas skulle ut, det var bestämt sedan länge. i sista stund kom tony med som bonus. grythen lyckades skramla ihop 4 spön åt honom, vilket gav oss 14 totalt. vi satsade på insjö inom bekvämligt bilavstånd. gäddtaxin går snudd på lika illa som polon, så vi hade ingen större lust att dra iväg någon längre sträcka. trippelkombinationen glansis, nära stan och friluftsintresserade människor är dock inte bra för fisket, och ganska snart kryllade isen av skridskoåkare, isjakter, galningar med vindsurfingsegel och inte minst ett otal högljudda motorcyklar som dundrade omkring på isen. suck!

innan den värsta anstormningen hade kommit lyckades vi dock lirka upp några gröna. dagen började segt, men vid halv tio kom en liten minirush med 3 fäll, ett var. smågäddor upp till 3 kilo blev resultatet. sen var det dött fram till elva då det kom dubbelfäll för mig och jonas. gryth drog det längsta strået och krängde upp en sexkilos. själv fick jag nöja mig med en på 5,2, vilket pinsamt nog är störst hittills den här issäsongen.


femkommatvå, typ


sex kilo, typ

tony lyckades pilla upp en liten snipa till efter lunch. förutom det hade vi två misstänkta göskontakter. vi satsade på totaltflytt närmare bilen, och ett försök på skymningsgås. en trekilos gädda för mig blev resultatet, dock ingen gås, varken i dagsljus eller mörker. än en gång har det visat sig - det bästa hade varit att gå hem vid lunch.

en helt annan sak, vår nyfunne fiskekamrat jimmy har äntligen tagit tag i sin manlighet och bestämt sig för att göra ett seriöst mustaschförsök. jag lovar att komma med regelbunda bildrapporter så att ni kan se hur projektet fortlöper!


liten bild, liten mustasch

over and out, nu ska det sovas inför jobbveckan!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är snorbromsen en vecka gammal och har därmed passerat åldern för plötslig spädbarnsdöd för mustascher. Med andra ord så sitter den lille rackare tryggt på överläppen!
Den är inte stor, men den luktar illa som jag brukar säga...