måndag 2 februari 2009

tre sorters rovfisk

helgens ismetepass numero dos förlades till ytterligare ett okänt vatten. en större insjö norr om stan som sägs vara en bra gåssjö, dessutom skridskofri av någon märklig anledning. vi hade rekat på eniro och hittat en snygg udde med ett par små öar utanför. när jag sedan av en slump sprang på en djupkarta över sjön och såg att djupaste partiet fanns en bit utanför öarna var det liksom inget tjaffs, det var där vi skulle hålla till.

vi anlände i god tid och borrade ut grejerna på frivattnet. nya finska kvalitetsborchen fick gå varm och gjorde det med ackuratess. den måste vara mitt mest prisvärda fiskemässiga köp någonsin! första timman var lite trög, men vid halv niotiden började det hända grejer. jag drog två gäddor och jonas hade åtskilliga resultatlösa petfäll. även jag fick smaka på petfisken och vi misstänkte starkt att det handlade om kinkiga gösar.

jimmy, som hade festat rätt hårt dagen innan och mådde som han förtjänade, hade ingen vidare utdeling. hans första fäll kom sent men det gav i allafall fisk, årets första borst på ismete.



efter ytterligare några missade fäll tröttnade grythen och bestämde sig för att knyta om samtliga spön till nylontafs. knappt hade han börjat innan en av nylonriggarna fällde. upp kom den här.


romfet gös

dessvärre valde denna gås att inte kinka och peta, utan hade svalt hela mörten ända ner i svalget. trots ihärdiga försök att lossa kroken gick det inte och det blev motvilligt catch n kill.

efter detta hände inget mer av intresse. vi stannade till klockan ett enligt planen och drog oss sedan hemåt. mängden göskontakter gör dock att det blir ett återbesök snart, med fjollnylontafs. bristen på skridskoåkare är också ett tungt vägande argument. dock kröp det efter lunch fram ett gäng täbybönder som lekkörde med sina gamla skrotbilar på isen. de kom lagom tills vi skulle gå hem och höll sig på andra sidan sjön, så det störde inte oss egentligen, mer än att det är första klassens miljöförstöring för nöjes skull. känns inte försvarbart.

nu väntar en veckas jobb innan det blir fiske igen. avslutar med en bild på mörttaxin fullmatad med ismeteprylar.

1 kommentar:

Tony sa...

raus wieenersnitzel!