söndag 22 mars 2009

ovädersfiske

det var inte helt långt borta att dagens eftermiddagsfiske ställdes in. prognosen lovade ett mäktigt väderomslag och jag kände av nattens debaserbesök. till sist tog vi oss dock ut på sjön. vädret var inledningsvis hur skönt som helst, halvklart snudd på sol och svaga vindar. fisken lyste dock med sin frånvaro och det kändes länge som att det kunde bli en riktigt totalflopp.

senast vi fiskade eftermiddag hade vi nån slags liten rush vid femtiden. strax efter fyra sprang grävlingen bort till bilen för att snurra på p-skivan innan den heta perioden. mycket vältajmat var det, för precis när han hade kommit tillbaka fällde ett av hans spön. det var fisk i andra änden som drog iväg in mot vassen, men mothugget gav endast en tom krok. misstänkt gås helt klart. en stund senare fällde ett av mina spön som varit oroligt en längre tid. äntligen, tänkte jag, men det var troligtvis mörten själv som dragit av.

efter mörtfällen dog det fullständigt, och det började dessutom snöa ganska ordentligt. nu kändes allt utsiktslöst, men vi ville inte riktigt ge upp innan mörkrets inbrott. och tur var det, precis när dagens sista ljus höll på att lämna oss fällde ett av mina spön. tung fisk! ett par skapliga rusningar och jag gissade på en gädda kring 5 kilo.



gäddan visade sig vara en gås på 3,52! otroligt stark och jag blev uppriktigt förvånad när det stack upp ett göshuvud ur hålet. nu kändes det plötsligt intressant att stanna kvar ett tag. efter mörkrets inbrott fick vi ytterligare en fäll, denna för mr gryth. sin vana trogen drog han en gås i matstorlek.



finnen tänkte givetvis direkt på den där tomma platsen i frysboxen, men efter diskussion med mr tub fick även denna lilla dam gå tillbaka. lilla och lilla förresten, den vägde ungefär 2 kg trots att den ser tyngre ut på bilden. efter det plockade vi ihop. när vi hade endast ett par spön kvar fällde ett för oss var! båda mörtarna blev utspottade, men vi insåg att vi plockat ihop alldeles för tidigt. det kändes lite för besvärligt att sätta ut grejerna igen, så vi plockade ihop det sista och åkte hemåt. men om det blir ett kvällspass till innan isen går så ska vi fan hålla ut!

Inga kommentarer: