söndag 30 mars 2008

örjan finns i havet

nu kan man ju fråga sig hur fiskesugen man kan vara efter en hel helgs resultatfattigt nötande i mörrumsån. hur som helst, när vi landade i stockholm strax efter lunch stekte solen och det blåste en frisk sydlig vind. läge för havsörjan!

grojten var inte helt lätt att övertala, men till sist gick det vägen. jag plockade upp honom med braxtaxin vid fyrasnåret. ljuddämparen är för tillfället satt ur funktion och biljäveln låter rent ut sagt fruktansvärt. på vår väg ut mot nacka skrämde vi slag på såväl medtrafikanter som gubbkärringar rastandes sina hatpaket.

väl framme vid baggensfjärden visade det sig mycket riktigt att det slog in rejäla vågor mot stranden. mycket fina förutsättningar och tro det eller ej, efter mindre än 10 minuter hade mr tub lyckats bända upp en blank örjan! inte världens största men dock en alldeles äkta silverfisk, och det är man ju inte bortskämd med! den borde egentligen fått simma vidare men nu blev det som så att den hamnade i ugnen, och häften av den är redan på väg genom min matsmältningskanal...


nöjd mr tub med solen i ögonen

1 kommentar:

Fisherkings sa...

Skön blogg! Addar er direkt!
/http://fisherkings08.blogspot.com/