onsdag 24 december 2008

Fiskar med matvärde?

Julestöket är i full gång på svärföräldrarnas gård uppe i masriket. Svärmor rör om i grytan, svägerskans lillgrabb sitter och väntar på tomten och jag har smitit ifrån till datorn. Fisket va inte så mycket att orda om, Tuben har ju redan rapporterat. Däremot tänkte jag passa på att dela en intressant erfarenhet från gårdagen. Hittade nämligen en mycket heltäckande kokbok här uppe, publicerad 1952. Ibland kan man fundera på vad det är som gör att vissa fiskar döms ut som matfisk. Det lär ju knappast vara utseendet, med tanke på t.ex. havskatten... Idag kan vi ju i stor utsträckning välja vad vi äter, men så var knappast läget i de flesta hushåll i början av 50-talet. Men man kanske skulle ta och prova lite nya rätter. Nu innehar jag nämligen en del intressanta recept, sug på följande: Ugnsbakad braxen, inkokt sutare i ättikslag, stuvad karp, stekt siklöja & 3 olika recept på id.

3 kommentarer:

Magnus sa...

Den där sutaren i ättika lät ju helsmarrig. Du får gärna bjuda på det någon gång. =) Gärna med mos!

Anonym sa...

fy saten...
catch & release rules

/sigvard

Anonym sa...

när ska du skicka inbjudningerna till mig och torsten (läs: tuben)? vi har väntat i flera dagar nu och börjar bli lite oroliga att dom kommit bort på posten...