onsdag 29 februari 2012

Put & Take i en Jurassic Lake!

Efter att ha varit världsbäst på att inte blogga....
Jag tog med mig familjen och flydde från vinter och tristess för att spendera närmare en månad i Thailand. Har sen jag såg Fiskedrag för ett antal år sedan varit riktigt sugen på att prova fisket efter dom stora mekongmalarna dom tog i utkanten av Bangkok.

Efter lite efterforskning så kom jag fram till att Gillham´s fishing resort utanför Krabi var ett bättre alternativ.
Jag är ju inte direkt någon förespråkare för put & take men vill man fiska och är i Thailand så är det ett bra alternativ för att stilla fiskeabstinensen.
Resorten byggdes 2005 genom att dom grävde ut ett träsk och byggde ett gäng bungalows. Välgjort, snyggt och städat i ett annars så stökigt land.

Enligt avtal med personalen så blev vi upplockade 07.00 utanför vårt hotell för transport till resorten. Där blev jag tilldelad en guide (Joel) som hade tagit sabbats år från jobbet som börsmäklare i England.
Efter lite genomgång av regler och annat så var det äntligen dags.


Två spön varav ett laddat med deadbait och det andra med boilies.
Det som ingick i kalaset var ett knippe betesfisk, en hink med boilies med tillhörande slangbella för mäskning samt en visselpipa att blåsa i vid napp så att guiden kunde komma till undsättning.

Med grejerna ute och familjen placerad under ett parasoll beställde vi ut lite frukost. Man är inte direkt bortskämd med att ha en guide som springer och hämtar mat åt en när man är hungrig i väntan på att det ska hugga.

Jag var precis i taget med att skrapa ihop det sista av äggröran när napplarmet börjar tjuta på boiliesspöt.

Shit, det kom riktigt oväntad då jag inte hört någon annan blåsa i pipan så det var morgonens första fisk som satt på mitt spö.

Joel hade tidigare berättat att det finns 49 arter i sjön däribland Mekongmal, Aligator Gar, och den exotiska Arapaiman. Kvällen innan hade det fångats en arapaima på 380lb alltså dryga 170kg, sjukt!
Fisken som nu satt på var dock inte i den kalibern men den kämpade bra. tunga gung och knyckar. 5-7 min senare var det dags för håvning, Joel hoppade i sjön med en håv modell större och jag kunde enkelt styra in den i håven.
Amazon redtail catfish 10kg

Ingen fisk vägs och det är med varsam hand fiskarna behandlas, innan dom släpps åter blir dom sprayade med ett lila antiseptisk medel så att skadan från kroken ska läka snabbt och fint.

Efter att ha bänt upp en tia föll allt på plats, pulsen gick ner, den bästa feelingen av alla. Hade precis haft en skön drill solen sken och allt var topp, super nöjd helt enkelt.

Då larmade det igen från boilies spöt... Satte mothugget och blåste i pipan.
Tuungt! Tjurrusning på tjurrusning har aldrig varit med om nått liknande, det kan mest liknas med att koppla på ett godståg på kroken.
Grinar illa.

Jag vann dragkampen och kan stoltsera med ett nytt pb, mekongmal på 50 pannor!
Efter den fisken var jag så mör att jag nästan hoppades på att det skulle dröja länge innan nästa skulle kliva på.

Nu började andra dra fisk också, där ibland denna man som drillade en mekongmal i närmare 2 timmar. Han fick hoppa i sjön för att följa efter längs stranden i ett försök att vinna tillbaka lite lina.
Här blev det lite för djupt.
Svettigt värre när malen drar ut han i sjön, notera mannen som crawlar till hans räddning.
Den här storyn slutade trist nog med att fisken drog av all lina (ca150m) från rullen och gick vinnande ur fighen, tråkigt bara att malen hade all den linan fäst i munnen. Fisken uppskattades av guiderna till över 100kg.

Vid 17 tiden var det min tur igen, även denna gång THE GIANT MEKONG!
40 minuters fight, den första mekongmalen var tuff men den här var 7 resor värre.
Fisken passade på att vila upp sig i håven en kort stund medan guiden krokade loss. Och det räckte för när det blev dags för foto hade vi inte ett skit att sätta emot. Gjorde ett försök att lyfta men det blev inte bättre än så här.
Uppskattades till 60kg

I skymningen började arapaiman visa sig i ytan, dock ingen som tog. Det gjorde i alla fall den här.
Redtail nr:2 13kg

När jag plockar upp grejerna 19.00 så har mitt deadbait fått sig en rejäl omgång endast huvudet satt kvar på kroken. Ingen fisk upp på det betet men som sagt nån var där och goffade lite.

gillham´s resort vi ses igen!





1 kommentar:

Emil sa...

Stort!